A Fotóklubról

2004-ben Ajka-Unna testvérvárosi kapcsolat keretein belül, Unnában működő amatőr fotós"klub" tagjai, ajkai hasonló érdeklődésű fotósok kapcsolatát kereste. Így jött össze egy kis ajkai társaság, kezdetben négy fővel.

Hivatalos formában történő tartós kapcsolat megtartásának érdekében megalakult a helyi fotóklub.

A négy alapító tag Halmai Róbert, Dr.Makkay György, Valaczkai Pál és Kundermann Róbert volt. Nevük első két kezdőbetűjéből alakult ki a klub akkori neve: HA-MA-VA-KU fotóklub.

Azóta a tagság a klub nevét a közérthetőség és a helyi hovatartozás megmutatásának érdekében „AJKAI  FOTÓKLUB”-ra változtatta. 

A klub létszáma alakuláskor és azóta is, 20 fő körül mozog. Folyamatosan csatlakoznak hozzánk új tagok, sajnos többen el is távoznak közülünk, így alakult ki napjainkig a 21 fős tagság.

Rendszeres összejöveteleinken a legújabb „fotós” híreket beszéljük meg és készülünk a klub szervezésében rendezett aktuálisan következő kiállításra. Ma már a tagság egyre inkább hasonlít egy nyitott baráti társasághoz, mint egy hivatalos szerveződéshez.

Nagy terveink vannak az elkövetkező időkre, hogy bemutassuk magunkat a nagyközönségnek, és átadhassuk élményeinket, tapasztalatainkat erről az egyre népszerűbb, művészeti ágról. Köszönet érte, hogy lehetőségünk van az Ajkai Fotógalériában és a Nagy László Szabadidőközpont lépcsőházában rendszeresen bemutatkozni egyénileg és csoportosan is. Az eddigi közös programjainknak és az elkövetkező összejöveteleknek is a fotózás a fő célja. Így került sor a fent említett unnai együttműködésre, az erdélyi fotós látogatásunkra és a több tartalmas fotós kirándulásunkra, (Lőrinte, Kab-hegy, Somló, Bp, Berlin) Működésünkhöz rendelkezünk az alapvető technikai háttérrel illetve eszközökkel (kivetítő, vászon, passzpartú vágó stb.) melyek lehetővé teszik a színvonalas munkát. Sokadszor rendeztünk és még tervezünk is rendezni egy alapvető ismeretek megszerzésére alkalmas fotós tanfolyamot. A résztvevők közül többen a klub tagjai lettek és szívesen látunk másokat is, akiket érdekel klubunk, és szeretnének csatlakozni hozzánk.

A 2007-től hivatalosan bejegyzett egyesületként működünk, jogosultak vagyunk az adó 1% igényléséhez. 2009 óta vagyok a hamarosan 10 éves egyesület, klub vezetője és igyekszem sikeressé és nyitottá tenni a klubunkat.

Tihanyi György

az Ajkai Fotóklub elnöke

Top
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletek…